Има подозрения за връзка между „Кокаиновите крале” и кокаина от Франция, твърди Йовчев
Има подозрения за връзка между „Кокаиновите крале” и кокаина от Франция, твърди Йовчев / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Има основателни подозрения, че лицата, свързани с разследването "Кокаинови крале" имат връзка и с кокаина, задържан при съвместната операция във Франция. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, след като бе изслушан от ресорната комисия в парламента във връзка с разследването на канала и българското участие в него.

Акцията "Кокаинови крале" беше реализирана по време на предишното ръководството на МВР, като сред основните заподозрени беше посочен Евелин Банев-Брендо. На 21 февруари тази година пък при полицейска операция във Франция бяха задържани 1400 кг кокаин. Двама българи също бяха закопчани в рамките на международното разследване.

Йовчев не пожела да оповести подробности от разследването с аргумента, че по случая се води досъдебно производство.

По повод проверките, които МВР и прокуратурата извършиха в офиси на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, както и в самата Столична община и Общинска банка, министърът заяви, че те нямат нищо общо с разследването на наркоканала.

По отношение на обира на дома на бившия шеф на НРС Кирчо Киров, вътрешният министър заяви, че по случая се работи така, както при разследването на всяко едно друго битово престъпление.