ИА Автомобилна администрация ще работи извънредно за издаване на лицензи
ИА Автомобилна администрация ще работи извънредно за издаване на лицензи / netinfo

До края на годината Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” към Министерството на транспорта ще издава лицензи на автомобилните превозвачи за превози в рамките на Европейския съюз. В „Държавен вестник” вече е публикувана тарифата за държавните такси, които се събират от транспортното министерство.

Всички автомобилни превозвачи, които са подали коректно съответните заявления ще получат лиценз, увериха от Министерството на транспорта. Подалите документи до 14 декември могат да вземат разрешителните си за превоз веднага.

Останалите, които са изпуснали този срок, ще трябва да чакат до края на годината. От Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” припомниха че ще работят на 23, 27, 28 и 30 декември.

За издаване на лиценз за Общността на компаниите, които превозват пътници и товари, държавната такса е 2000 лева. Ако фирмата притежава валиден такъв лиценз ще дължи само 500 лева, като заверката на документа струва 10 лева, съобщиха от администрацията. За всяко СЕМТ разрешително за 12 месеца превозвачите ще заплащат 1 560 лева.