Хванаха рекетьори пребили бизнесмен
Хванаха рекетьори пребили бизнесмен / netinfo

Престъпна група, изнудвала и пребила столичен бизнесмен, е задържала полицията. Тримата мъже са откраднали 25 хиляди лева от управител на фирма за охранителна техника.

За жертва на престъпната група бил нарочен 40-годишен управител на фирма за монтаж на охранителна техника. Единият от съучастниците служител в същата фирма го повикал по мобилния телефон на спешна среща. Той е обяснил на шефа си, че трябва да му предаде 24 000 лева от името на клиент на фирмата и го поканил в колата си.

Бизнесменът се изненадал, тъй като уговорката била сумата да се преведе по банкова сметка, но седнал в автомобила. В мига, когато получавал парите, маскиран въоръжен нападател нахълтал вътре, нанесъл му с пистолет няколко удара по главата, грабнал плика с банкнотите и избягал.

В болницата по-късно установяват, че пострадалият е с тежка телесна повреда. Автор на нападението е 19-годишният рецидивист регистриран многократно в полицията – за хулиганство, кражба, грабеж, нанасяне на средна телесна повреда. В последствие членовете на престъпната група са задържани от полицията.