Румен Порожанов
Румен Порожанов / БГНЕС
Общо около 20 хиляди земеделски производители се възползват от безплатните консултации на Националната служба за съвети в земеделието. „Консултациите са за млади фермери и малки стопани и са по средно 3-4 пъти годишно, което им спестява милиони левове“, това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов при откриването на международната конференция „Настояще и бъдеще на системите за съвети в земеделието и тяхната роля за внедряване на иновациите“.

Службата ще бъде прецизен инструмент при изпълнение на политиките на министерството, заяви и изпълнителният директор на ведомството Младен Младенов.

Представителите на съветническите служби на Сърбия, Хърватска, Словения и Македония поздравиха българската страна за установяването на партньорството между тях още преди три години. Целта на конференцията е да се обменят широк кръг от знания, опит и идеи от участниците и да се обсъдят възможностите за развитие на консултантските услуги в областта на земеделието през новия програмен период след 2020 година.