/ БТА
Главният прокурор Иван Гешев разговаря с хората в Шумен във връзка с ръста на битовата престъпност, както и зачестилите случаи на тежки катастрофи, причинени вследствие на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата. Той се срещна и с близките на 22-годишната Светомира Станчева, която загина в тежката катастрофа на 28 септември. Тя бе предизвикана от дрогиран гимназист. Прокуратурата ще изясни всички обстоятелства и съмнения по случая, обеща след разговора пред журналисти главният прокурор.

"Заставам пред вас с цялата отговорност и категоричност, на базата на правомощията ми като главен прокурор на България и ви благодаря за разбирането и подкрепата по повод борбата с престъпността. Аз съм на ваша страна, прокуратурата е на ваша страна, ще повторя - ние ще направим, аз ще направя възможното и невъзможното, за да бъде постигната справедливост за всеки български гражданин", обърна се към хората Гешев. 

Той заяви, че е дал разпореждане на всички окръжни прокурори и ще се провеждат вече регулярни срещи с гражданите във всеки град.

"Ще се направи всичко възможно да бъдат решени дори и най-дребните проблеми, които може да реши българската прокуратура. Ножът е опрял до кокала. Както каза и днес бащата на загиналото при катастрофа дете, дори да бъде спасено едно дете, един човешки живот, всичко това, което правим, ще си заслужава усилията. Аз съм възхитен и от този човек, не знам дали аз бих могъл да бъда толкова балансиран и спокоен - да искам да помогна на другите в името на собственото си страдание и мъка", посочи Гешев.