ГЕРБ отхвърли искане за изслушване на премиера заради стрелбата срещу Баретата
ГЕРБ отхвърли искане за изслушване на премиера заради стрелбата срещу Баретата / Sofia Photo Agency, архив
ГЕРБ отхвърли искане за изслушване на премиера заради стрелбата срещу Баретата
60926
ГЕРБ отхвърли искане за изслушване на премиера заради стрелбата срещу Баретата
  • ГЕРБ отхвърли искане за изслушване на премиера заради стрелбата срещу Баретата

Мнозинството в парламента отхвърли искането на Синята коалиция за изслушване на премиера Бойко Борисов заради стрелбата срещу Златко Баретата пред Съдебната палата във вторник.

„Трябва да се предприемат действия, които поне да създадат успокоение в част у хората, които сме в тази зала, а и трябва да има някакви допълнителни мерки, които да бъдат обявени за успокоение на хората, които работят в Съдебната палата. Излиза така, че пространството пред Съдебната палата вече е арена, овладяно от престъпни групировки", заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

„Казват, че и на двата входа били приготвили да стрелят. Ако тези хора могат да хазяйничат така пред Съдебната палата и могат да окупират всички входове на Съдебната палата, естествен е въпросът - къде е властта в България. Предложението ни е да поканим министър-председателя да дойде и да обяви тук допълнителни мерки, да успокои поне част от хората, които ще повярват на тези мерки. Да покаже някаква загриженост, защото това, което се случи тези дни е като сценарий в най-развинтена холивудска глава. Стрелба, кръв пред най-висшия орган на съдебната власт. Това само по себе си е много тревожно. Да дойдат да обявят, защото утре хората там няма да смеят да ходят на работа. Те и без друго магистратите в съдебната власт не са известни с голям кураж. Съвсем ще им намалее желанието да съдят престъпници", аргументира искането на Синята коалиция Иван Костов.