„Днешният ни брифинг е провокиран от една неистина. Неистина, която не можем да оставим неадресирана. Няма да позволим лъжи да се разпространяват свободно в публичното пространство. Много пъти сме запазвали търпение и толерантност, но вече не. Всяка една лъжа ще бъде опровергавана и разкривана“. Това заяви депутатът Георг Георгиев на извънреден брифинг на ГЕРБ.

Той показа разпечатка от Сметната палата, с която да опровергае думите на Иво Мирчев, че не било вярно, че спонсор на „Демократична България” е Иван Тодоров. "Името ясно фигурира тук", заяви Георгиев и показа данните от Сметната палата.

След сутрешния брифинг на ГЕРБ депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев нарече Бойко Борисов лъжец в статус във „Фейсбук“. Той написа: „Много пъти съм твърдял, че Бойко Борисов е лъжец. Днес той за пореден път потвърди този факт като каза, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната е спонсор и е дарявала пари на „Да, България“. Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни. В пресконференцията си днес Борисов изрече десетки лъжи, направи серия внушения, които бяха безкритично приети. Имаме още много работа докато стигнем до момента, в който този лъжец и национален вредител бъде изхвърлен от обществения ни живот, а за действията си бъде разследван и съден!“.

Борисов: Няма да има следващо правителство, независимо от резултата (ВИДЕО)

Според Георгиев „Демократична България“ са инвестирали 100 000 евро само за онлайн кампанията си. „Инвестиция в биткойни и дарения отново под формата на въображаема електронна валута. Това  смятам, че добре обяснява какво е нашето раздразнение в случая. Това тук касае около 4-5 секунди от всичко, което днес бе казано по време на сутрешния брифинг. Есенцията изобщо не е в това. Есенцията е, че нашите колеги отново се хванаха за една песъчинка от плажа“, допълни депутатът.

Той отправи критика и към лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Днес Нинова ни говори за смирение и за празници. А на Велика събота тя свика Националното бюро на партията си". Той не пропусна да порицае и Мая Манолова - лидер на "Изправи се! Мутри вън!". "Днес е изброила един списък, говорейки отново за ревизия, макар че Народното събрание каза, че не може да се прави ревизия. Но къде беше тя, за да коментира на черно приетия и на тъмно Изборен кодекс", запита Георгиев.

Биков: ГЕРБ научи за консултациите при президента от медиите, а други от източника

„Къде са те да коментират темата с резолюцията на ЕП, темата със санкциите върху представители на ЕС, например председателя на ЕП Сасоли? Къде са те да коментират темата с човешките права? Къде са нашите колеги по темите, касаещи пряко евроатлантизма и нашата принадлежност към евроатлантическите институции, нашата неделимост от ЕС, от НАТО? Поради каква причина толкова важни световни процеси, които засягат и България, остават тотално неадресирани от нашите колеги от целия политически спектър“, запита още той.