Вътрешната опозиция да каже какво са правили по време на кампанията, къде са били и как са помогнали на БСП? Не ги видях. Въобще не се появиха. Когато такива хора броят гласовете, но се крият и се радват на високите си придобивки, по-спокойно да коментират. Нямат право да критикуват. Това каза в "Твоят ден" проф. Румен Гечев от БСП.

По думите му вътрешната опозиция е пречела на БСП и не е морално да критикуват. "Не съм доволен от резултата от изборите, защото като всеки състезател искам първо място. Същевременно резултатът, на фона на участниците и медийното влияние, не е причина да сме крайно недоволни. Загубихме само един депутат. Имахме всички основания да очакваме по-добър резултат", смята той. 

Вигенин: Не изключваме вариант за подкрепа от „Възраждане“

Според него повечето партии са получили по-малко гласове в сравнение с предните избори. "БСП се държа професионално в коалицията и направи добри неща в социалната политика. Нашите партньори направиха груби грешки във външната политика, като гоненето на руските дипломати. В 90% от случаите управляващите партии губят от подкрепата към себе си на избори", посочи Гечев.

Мнението му е, че Нинова не бива да подава оставка, тъй като е свършила добра работа като министър и нищо фатално не се е променило в резултата на БСП.

"Огромен е проблемът, ако тя тръгне да напуска, никой няма да води преговори с лидер в оставка. Няма друга партия в България с такава вътрешна опозиция като нашата", отбеляза той. И допълни, че за столетницата би било самоубийствено да прави кабинет с ГЕРБ и ДПС.