БСП
БСП / БТА
БСП тръгва с пълна готовност към изборите, имаме да приемем платформата, да одобрим листите, каза пред журналисти бившият министър на земеделието и водач на листите в Шумен и в Русе Иван Иванов.

Националният съвет на БСП утвърждава днес кандидатските листи на "БСП за България" и платформата за предстоящите избори за народни представители. 

Иванов коментира, че няма напрежение в реденето на листите. Попитан какво ще пише в предизборната програма, той отговори: "Това, от което се нуждаят българските граждани: спокойствие, доходи, сигурност през зимните месеци". БСП винаги се е борела за челните места, за спечелване на изборите, заяви още Иван Иванов.
 

Иван Иванов
БТА


Филип Попов - водач на листата във Видин, коментира, че кампанията на левицата ще бъде позитивна. Той посочи, че ще се стараят да стигнат до всеки български гражданин и да обясният какво предлагат и какво е направила БСП за тези няколко месеца в управленска коалиция. По отношение на кризата с газа още при работещия парламент ние ясно и категорично заявихме, че в интерес на България е да се водят преговори с "Газпром", даде пример той.

Относно напускането на няколко човека от ръководните органи на Видинската партийна организация, Попов коментира, че това е оздравителен процес за организацията. Той отбеляза, че листата във Видин е пълна - осем човека, млади хора, амбициозни, ангажирани с проблемите на Видинска област. Една много добра листа според мен, заяви Попов.

Кирил Добрев, член на Националния съвет на БСП, коментира на влизане в централата на партията, че нищо не му дава основание да смята, че на следващите избори БСП ще има по-висок резултат от предния път, тъй като начело на листите са същите хора. Той добави, че единственото, от което е впечатлен, е лидерското място на Нинова в Благоевград. 

"Днес съм дошъл да видя каква политика ще провежда моята партия БСП, дали отново ще се съюзява с партиите на протеста, които протестират срещу "Газпром", или ще пишем писма до руската страна да се събираме заедно. Защото едното от тези две лица на тандема Нинова-Методиев е лицемерно. Искам да разбера кое е лицемерното лице днес", коментира Кирил Добрев.
 

Кирил Добрев
БТА

"Аз не знам дали ще остана на заседанието на Националния съвет, тъй като прокуристът на сградата Гуцанов е подготвил нов документ за моето изключване и ще видя дали ще намери място днес в заседанието", каза още Добрев.
БГНЕС