/ БГНЕС
Нямам коментар относно политическата ситуация в България, каза днес във Варна в отговор на въпрос са случващото се в България посланикът на Франция у нас Флоранс Робин.

"Ние наблюдаваме случващото се, като припомняме основополагащите ценности и нашата привързаност към свободата на словото и правовата държава", коментира още тя. По случай националния празник на Франция - 14 юли, исках да припомня основополагащите ценности на Френската република, които са ценности и на целия Европейски съюз, член на който е и България, посочи дипломатът.

Робин каза още, че няма достатъчно опит в българската политика, но във Франция имат опит с протестите, и когато те са мирни, са израз на демократичните принципи.

Флоранс Робин е във Варна, където направи дарение на центровете за настаняване от семеен тип в ЖК "Изгрев" в града. Тя дари десет таблета и две монгофункционални копирни машини в помощ на обучението на живеещите в центровете ученици. Дипломатът уточни, че тази година посолството не е могло да организира традиционните приеми по случай националния празник на страната, и тя е решила част от средствата да бъдат използвани за дарения, които са насочени към най-уязвимите.

На връчването на дарението присъства кметът на Варна Иван Портних.
БТА