Финансов интерес е може би причината за стрелбата в столицата
Финансов интерес е може би причината за стрелбата в столицата / снимкa: БГНЕС

Най-вероятната версия, по която работи прокуратурата за вчерашната стрелба на бул. „Никола Вапцаров”, при която бяха простреляни двама души, е уреждане на финансови взаимоотношения. Това каза градският прокурор Николай Кокинов и допълни, че двамата пострадали не са били криминално проявени и са се занимавали с бизнес.

Инцидентът със стрелбата на бул. „Никола Вапцаров” е бил докладван в прокуратурата сутринта и вече е назначен наблюдаващ прокурор по случая. Николай Кокинов заяви, че очаква съдействие за неговото разрешаване и от самите простреляни, щом могат да бъдат разпитани. По думите му засега има свидетели, които са чули стрелбата, но няма информация за хора, които са видели стрелеца отблизо.

Кокинов допълни, че няма оперативна информация, която да сочи за евентуална връзка между вчерашната стрелба и взривовете, близо до двете заведения „Казабланка” и „Пантерите”. Николай Кокинов каза още, че в бъдеще ще бъдат установени собствениците на двете заведения, като не отрича версията, че те най-вероятно са публични домове.

Двамата мъже, на 33 и 34 години, бяха простреляни в София вчера малко след 20 часа на столичния булевард „Никола Вапцаров”. Калин Станчев и Владимир Казаков са били в лека кола „Мерцедес”, когато мъж е открил огън по тях с автоматично оръжие.

Постъпилият след снощната стрелба на бул. „Вапцаров" Владимир Казаков е с две огнестрелни рани. Куршумите са засегнали лицевия череп, шията и лявата длан, с която инстинктивно се е опитал да се предпази. Той е контактен, но с опасност за живота. Преместен е за по-нататъшно лечение в неврохирургическа реанимация.

Ето какво каза пред Дарик за състоянието на другия прострелян пресаташето на ВМА, където е настанен той, Оля Манева:

„Става въпрос за 33-годишен мъж, приет към 21 часа вчера във Военномедицинска академия. Той е със седем огнестрелни рани в областта на дясната част на гръдния кош. Има множество рани и е с раздробен четвърти шиен прешлен. Мъжът е с опасност за живота.