Фейсбук група в защита на майката на пребитото дете
Фейсбук група в защита на майката на пребитото дете / Фейсбук
Фейсбук група в защита на майката на пребитото дете
81140
Фейсбук група в защита на майката на пребитото дете
  • Фейсбук група в защита на майката на пребитото дете

Стотици граждани се включиха във фейсбук групата в защита на цигуларката Невена Велинска, чието 3-годишно дете беше зверски пребито преди дни. Трагедията не трябва да се използва с користни цели, смятат създателите на групата.

Коя е майката на пребитото момченце? (ВИДЕО)

Пред Дарик художникът Драган Милев, който подкрепя петицията за защита на майката и невръстния й син, заяви, че хора, които не познават Невена и нейната история не могат да я определят като „безотговорен родител". Цигуларката Мила Христова призова повече граждани да се включат в петицията и да подкрепят майката, защото тепърва ще има нужда от помощ.

Приятели на Невена Велинска започнаха кампания в социалната мрежа, с която искат да подкрепят майката на пребитото дете и да спрат нападките и квалификациите срещу нея, които я определят като безотговорна майка, защото е оставила малкото си дете и е заминала по работа в чужбина.

За броени часове над 2000 души се включиха във фейсбук групата.

Пред Дарик цигуларката Мила Христова коментира, че Невена е добър родител и е поверила малкия Христо на човек, на когото се е доверила: „Цялата ми същност се противи на всичката мръсотия, която е изсипана върху това момиче. Аз самата съм цигуларка и съм правила какво ли не, за да мога да оцелявам, и я разбирам чудесно. Това е майка, която търси всякакви възможни средства да осигури най-доброто за детето си. Тя е оставила сина си на човек, на когото се е доверила. Заминала е спокойна, че някой ще се грижи за това дете така, както са поели отговорност тези хора".

Художникът Драган Милев от дълги години познава Невена и е категоричен, че тя се грижи добре за малкото дете, а случилото се определя като лош късмет: „Няма такова нещо като безотговорна майка. Тя си е една от хилядите майки, която плаща, за да й се гледа детето. Малшанс. На всички ни се е случвало да платим не на когото трябва за една или друга услуга. В момента цената е много висока".

Относно въпросите, които се хвърлят в обществото - къде са били приятелите на Невена, когато й се е наложило да замине и защо е оставила малкия Христо на грижите на друг човек, художникът коментира: Когато имаш нужда от една определена услуга, за която си заплащаш да се върши, защо трябва да търсиш приятел за това. Хората си нямат идея за какъв точен човек става въпрос. Тръгнали да пишат някакви небивалици".

Това може да се случи на всеки, посочват близки и непознати, които подкрепят Невена Велинска.

3-годишният Христо, който беше пребит, излезе от кома

Вчера 3-годишният Христо излезе от кома. Лекарите от „Пирогов", където е настанен малчуганът, уверяват, че опасност за живота му вече няма. Детето вече се е видяло с майка си и дори поискало тя да му попее.