Фалшив сигнал за бомба в сградата на „Българско речно плаване” в Русе
Фалшив сигнал за бомба в сградата на „Българско речно плаване” в Русе / снимки: DarikNews.bg, Русе

Сигнал за съмнителен пакет пред сградата на „Българско речно плаване” в Русе вдигна на крак полицията. Служителите на Параходство „БРП” по обед бяха евакуирани през страничен вход.

Районът остана отцепен за няколко часа до пристигането на специализирана група на МВР.

Сигналът беше подаден около 11.00 ч., след като по неофициална информация възрастен мъж оставил малък пакет под една от двете големи котви, монтирани пред сградата.

След пристигането на специалисти от ДОТИ-Варна, които провериха сигнала, стана ясно, че предметът е напълно безопасен. Оставеният пакет се оказа празен метален контейнер, съобщи за Дарик шефът на русенската полиция комисар Светослав Първанов.

Фалшив сигнал за бомба в сградата на Българско речно плаване в Русе
netinfo

Неофициално инцидентът се свързва с очакваното пристигане в „Българско речно плаване” на шеф от „Химимпорт”, който отговаря за русенското параходство, посочва БГНЕС.

„Параходство българско речно плаване” АД е създадено през март 1935 г. и към момента е сред най-авторитетните и с утвърдена позиция превозвачи на дунавския транспортен пазар. То обслужва товарооборота на крайдунавските страни и транзита между Западна и Източна Европа, от Сулина и Констанца на Черно море до Майнц на река Рейн”, сочи информация в сайта на БРП.

Още новини от Русе