Цветана Пиронкова продължи с великолепните си изяви на тазгодишния US Open, след като надигра в зрелищен мач, продължил над 2 часа, представителката на Франция Ализе Корне. По този начин най-добрата българска тенисистка си завоюва заслужено място на четвъртфиналите, където ще срещне голямата шампионка и хегемон в женския тенис - Серина Уилиямс. 

„Изключително сме радостни и за нас това не е изненада. В едно от изказванията си Дора Рангелова, която е капитан на българския отбор за Fed Cup, посочи, че не вижда причина Цветана Пиронкова да спре. Нейната противничка в снощната среща също е споделила: „Не виждам кой може да те спре”. Пиронкова снощи показа прекрасна игра”, посочи зам.-председателят на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов пред NOVA.

Феноменална: Пиронкова отива на 1/4 финал на US Open (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нейният спаринг партньор в Пловдив Симеон Грозев също заяви, че е очаквал това силно представяне на Пиронкова.

"Цвети е много подготвена физически. По време на пандемията тренира много упорито и това й помогна да спечели дългия мач срещу французойката. Въпреки че доста време не беше играла, тя не е загубила нищо. Опитът й помогна в критичните ситуации на срещата.

Сега най-важно е да се възстанови, останалото го знае и може. Цвети е спокойна, ерудирана и ще намери слабите места на Серина Уилямс", добави Грозев.
nova.bg