Екипът на Миков ясен до дни
Екипът на Миков ясен до дни / cнимкa: Sofia Photo Agency
Все още не е напълно ясен екипът на вътрешния министър Михаил Миков. Два дни не са достатъчни, за да се постигне капацитета за реформа в МВР. Това заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Той подписа две споразумения със заместник министъра на вътрешните работи на Гърция Панайотис Хинофотис за граничния контрол.

И на постовете на заместник министрите на вътрешните работи ще има смени и на мястото на подалите оставки двама заместник министри вероятно ще има нови, заяви министър Миков. Той обясни, че два дни не са достатъчни за да се постигне капацитета, необходим за задълбочена реформа в МВР, която да даде видими резултати. В парламента съм доказал, че умея да намирам съюзници в най-трудните каузи и вратата на екипа ще бъде отворена за всеки, които може да намери доказване на сили в това предизвикателство, каза още той.

Пред журналисти той уточни, че "тук, по празниците, ще чуете и имената".

Михаил Миков и заместник-министърът на вътрешните работи на Гърция Панайотис Хинофотис две споразумения. Те предвиждат да има един, общ контролен пункт на гръцка територия, така че преминаването ще става по-бързо и контролът ще се осъществява с едно спиране на българо-гръцката граница и на едно гише. В контролния център ще работят в смесени екипи гръцки и български гранични полицаи.