Двама великотърновци са задържани за склоняване към проституция
Двама великотърновци са задържани за склоняване към проституция / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Двама великотърновци са задържани за склоняване към проституция, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Служители на сектора за борба с организираната престъпност в старата столица са закопчали двама мъже - на 40 и на 47 години. По-възрастният има регистрация в полицията за измама.

Двамата са се занимавали с набиране и склоняване на момичета към проституция.

В хотелска стая в града са били хванати 18-годишна жена и клиентът й на 45 г., докато консумирал сексуална услуга срещу заплащане. Единият сводник е бил спипан пред хотела, а другият в дома му, оборудван с техника за набиране на клиенти и обслужване на повиквания по телефона.

Хотелската стая, жилище и таксиметров автомобил, използван за превоз на момичетата, са били претърсени. Иззети са множество мобилни телефони, СИМ-карти, компютърна конфигурация, нерегистрирано газово оръжие, други вещи и предмети, които имат отношение към престъпната дейност.

В хода на разследването е било установено, че двамата сводници действали на територията на област Велико Търново от средата на тази година, като това е вторият случай на задържането им.

Дейността им е разкрита на 24 август, когато при операция във Велико Търново и Габрово са били задържани, заедно с трети участник в групата - 19-годишен търновец, криминално проявен и осъждан за кражба и хулиганство. Тогава младежът беше задържан, а двамата му авери се измъкнаха с мерки "домашен арест" и "парична гаранция".

След това те продължили своята престъпна дейност до момента на повторното им задържане.

Първоначално двамата са останали в ареста 24 часа, а мярката им е удължена на 72 часа. Образувано досъдебно производство.