ДСБ партнира с ГЕРБ, ако избирателят така реши?
ДСБ партнира с ГЕРБ, ако избирателят така реши? / netinfo

На следващите парламентарни избори партиите от управляващата коалиция (БСП, НДСВ и ДПС) трябва да бъдат изпратени в опозиция, за да се промени политиката, а на база вота на избирателите ще се решат дали се налага тази цел да бъде постигната чрез партньорство с ГЕРБ. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на ПГ на ДСБ Веселин Методиев в интервю за „Дарик кафе”.

През уикенда във Велинград се проведе Национално съвещание на партията, на което тъмносините взеха решение в единодействие с доказани десни партии (на първо място СДС) да работят за спечелването на следващите парламентарни избори.

Според Методиев обаче, макар на последните избори да е имало сътрудничество на места с ГЕРБ, изразяващо се в подкрепа на определени личности с качества, в национален план няма нищо такова. По думите му не е ясно дали партията на Бойко Борисов реално се стреми да се разкъсат връзките на влияние на бившия репресивен апарат върху обществения и политическия живот на страната. Те допускат на изборни длъжности хора, които са били част от бившите тайни служби, разгърна тезата си Методиев. Той коментира още, че колегата му в ПГ на ДСБ Нено Димов по време на съвещанието е останал сам критиките към начина на управление на партията. „Нямаше подкрепа на неговите тези”, добави Методиев.

Самият Нено Димов обяви в интервю за „Дарик кафе”, че няма намерение на напуска парламентарната група на партията, въпреки че смята проекта „ДСБ” за изчерпан. Той декларира готовност да продължи да бъде вътрешен коректив за нещата, които не приема за правилни. Пример Димов даде с предложението парите от излишъка в бюджета да отидат за увеличение на заплатите в държавния сектор. Напоследък от нас лъха силен ляв популизъм, човек не може да търси поддръжници там, където априори ги няма, добави тъмносиният депутат.