ДПС настоява изборите да са на 28 април
ДПС настоява изборите да са на 28 април / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов
61818
Зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов
  • Зам.-председателят на ДПС Алиосман Имамов

ДПС предлага въвеждането на необлагаем минимум, но при запазване на плосък данък. Това заяви в „Седмицата" на Дарик Алиосман Имамов от партията. Той бе категоричен, че ДПС е против крайното олевяване, защото трябва да се запази финансовата стабилност на страна.

Имамов бе категоричен, че за служебното правителство трябва да се потърси премиер от академичните среди. „След изборите ние искаме подкрепено в голям мащаб правителство", смята Имамов. Той призова протестиращите да изчистят своите искания и да излязат с ясни предложения за това как трябва да се управлява страната.

Според Имамов въпросът с референдума трябва да бъде решен от следващия парламент. „По този начин въпросът с АЕЦ „Белене" трябва да бъде изчистен веднъж завинаги", коментира Имамов.

Той бе категоричен, че ДПС няма да приеме мандата за съставяне на кабинет и ще работи за възможно най-скорошни избори. „Изборите са извънредна ситуация за страната и тя трябва да бъде преодоляна възможно най-скоро", каза Имамов. Затова ДПС настоява те да са на 28 април.

Цялото интервю с Алиосман Имамов чуйте в radio.dariknews.bg