/ БГНЕС
Решихме предизборната надпревара в София да избяга от рамките на традиционното политическо противопоставяне и да излъчим кандидат, в който гражданите да припознаят себе си и да дадем шанс на София да има най-гражданския кандидат, който 20 години се е занимавал с проблемите на хората, това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ пред журналисти в парламента по повод тяхната номинация за кмет на столицата Антон Хекимян. 

Ще работим за победа, защото кандидатът ни го заслужава и защото София го заслужава, посочи той. 

Относно атаките за медийната свобода предвид поста, който е заемал до момента Хекимян, Дончев заяви, че са готови да се справят с тези битки. 

"Това е смешно. Аз съм бил гост на Хекимян много пъти и не съм забелязал нито да е прекалено любезен, нито да е прекалено толерантен към нас. Даже напротив. Колегите считаха дори, че той е много критичен и остър. В това е силата - щом можеш да събереш сила и самочувствие да излъчиш кандидат, който до вчера те е критикувал, това означа, че сме взели най-доброто решение", каза още Томислав Тончев. 

Дончев обясни, че всеки може да бъде номиниран от структурите на партията и те имат право да предлагат, когото намерят за добре. След това, по процедура, всеки кандидат минава одобрение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Мога да ви обещая че ще направим силна и добра кампания, ще се опитаме да стигнем до всеки – с проблемите на София, с техните решения“, допълни Томислав Дончев.