Партия ГЕРБ обявиха официално, че техният кандидат за кмет на София на предстоящите местни избори на 29 октомври ще е журналистът Антон Хекимян.

"Използвахме цялото време, дадено ни от закона, за да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрия възможен кандидат за кмет не от гледна точка на конюнктурата на партийния интерес, а давайки шанс на гражданите да бъдат представени. Не знам дали има нужда от представяне - господин Антон Хекимян", съобщи Томислав Дончев кандидатурата им за столицата.

"Намираме се в нестандартна ситуация. Решението го взех напълно съзнателно, лично аз, и след време, което аз поисках да ми бъде дадено, за да помисля ситуацията. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Помолих за време да помисля, защото това не е решение за няколко секунди или минути. Получил съм уверение, че ще мога самостоятелно да взимам решенията си. Не съм притеснен, развълнувам съм. Идеята ми е София да изглежда още по-добре", бяха първите думи на Хекимян, след като официално бе обявена номинацията му. 

Той посочи, че визията му за София е да бъде още по-зелен и модерен град. "Да бъде отворен към инвестиции, към младите хора. В основата, обаче, слагам образованието, защото то ще донесе още повече потенциал на града, ще донесе кадри на града и ще го развие. Няма да забравяме и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат довършени и да продължат да бъдат изпълнявани, за да се превърнем в столица, която да докаже първенството си в европейските класации", допълни кандидатът за кмет на ГЕРБ. 

 „Ще инспектирам абсолютно всички ремонти. Но нека първо да спечелим”, каза той и посочи, че според него за София е направено много. „Когато се фиксираме върху Жълтите павета, които и на мен не ми харесва как са подредени, или върху „Графа” - не може да видим цялата картина. Ако трябва да сме честни, мисля че можем да си признаем и доброто, направено за нашия град”, смята кандидатът на ГЕРБ.

Антон Хекимян
БГНЕС


"19 години съм журналист. Изминал съм пътя си от стажант, през репортер, през разпознаваем репортер, водещ. Преди 3 години имах възможността да приема и поста на директор "Новини". Не мога да не си призная, че съм се замислял оттук накъде, какво ще е моето развитие след журналистиката. Получавайки предложението на ГЕРБ да бъдат кандидат за кмет на София си дадох сметка, че искам да работя за обществото. През целия си път аз съм бил пред камерите, целия си път съм извървял пред обектива и като публична личност никога не съм имал какво да крия. Не смятам, че когато стоиш пред камера има изобщо какво да скриеш, ти носиш отговорност за хората, аз съм се съобразявал с всичко онова, което да запази моето добро име като журналист", каза още Хекимян. 

Той отбеляза, че екипът зад един човек е изключително важен и благодари на Бойко Борисов и на партийните структури на ГЕРБ. 

"Ние сме тук, не за да регистрираме Антон Хекимян като кмет, а за да регистрираме победата, която ще постигнем заедно", каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той благодари от името на ГЕРБ, че Хекимян е приел номинацията за кмет на София. "В една нелека битка, битка с общите приказки и избра страната на професионалистите", посочи Георгиев. Той отбеляза още, че половината от кандидатите на ГЕРБ за общински съветници са нови лица. 

Антон Хекимян
БГНЕС

enlightenedКой е Антон Хекимян?

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец.

Завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски, и “Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, сочи справка на БТА. 

Още като студент започва работа в телевизия бТВ, където през годините е стажант, репортер, редактор, водещ. От 2004 г. е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 г. става водещ на съботно-неделния сутрешен блок „Тази събота и неделя“. На 2 юни 2014 г. става водещ на сутрешното предаване „Тази сутрин“.

Антон Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ от края на 2020 г. На 23 септември 2023 г. „бТВ Медия Груп“ обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.



По-късно през деня ГЕРБ-СДС регистрира и официално в Общинска избирателна комисия  - София листата си с кандидата си за кмет и общински съветници за столицата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

Броят на мандатите на общинските съветници в Столичния общински съвет е 61, по информация на ЦИК. 

Това е пълният списък с имената на регистрираната листа с кандидат за кмет и общински съветници за София на ГЕРБ-СДС:

1. Антон Хекимян
2. Адв. Георги Георгиев
3. Любомир Минчев
4. Мирослав Боршош
5. Татяна Георгиева
6. Димитър Вучев
7. Д-р Ваня Тагарева
8. Д-р Антон Койчев
9. Екатерина Йорданова
10. Драгомир Младенов
11. Лорита Радева
12. Анна Стойкова
13. Диян Стаматов
14. Прошко Прошков
15. Румен Александров
16. Стефан Марков
17. Йордан Тодоров
18. Михаела Иванова
19. Стойка Кръстева
20. Борислав Куртев
21. Миглена Горанова
22. Михаела Методиева
23. Ирина Йорданова-Колева
24. Анатоли Илиев
25. Пламен Църноречки
26. Владимир Данаилов
27. Симеон Колев
28. Радослав Ангелов
29. Румен Стоилов
30. Милена Янкулова
31. Пламен Николов
32. Д-р Борислав Бориславов
33. Борислав Борисов
34. Биляна Бекова
35. Георги Захариев
36. Мария Попова-Христова
37. Николай Димитров
38. Ваня Деянова
39. Валентина Христова
40. Христо Василев
41. Полина Петрова
42. Боян Стефанов
43. Силвия Селимова
44. Николай Цветков
45. Павел Савов
46. Анжела Христова
47. Борислав Беловски
48. Таня Сотирова
49. Стефан Маджаров
50. Ивайло Колегов
51. Анна Манчева-Димова
52. Николай Герчев
53. Атанас Мишев
54. Диана Цекова
55. Кристина Иванова
56. Ваня Добренова
57. Димитър Хаджикотев
58. Даниел Костов
59. Радост Маринкова
60. Златко Златков
61. Йордан Йорданов