Домашен арест за старшината, продавал пистолети
Домашен арест за старшината, продавал пистолети / netinfo

Пловдивският военен съд наложи мярка за неотклонение домашен арест на 34-годишния военнослужещ Георги Георгиев. По времето, когато е бил началник склад на поделението в Поповица, са изчезнали три пистолета „Валтер”.

Според Георгиев този тип пистолети вече не били на въоръжение в армията и имали само колекционерска стойност. Старшина Георгиев е обвинен в длъжностно присвояване, за което Наказателният кодекс предвижда до 10 години лишаване от свобода.

Георгиев направи пълни самопризнания пред съда. Той каза, че сам издържа финансово семейството си и се грижи за болните си майка и дъщеря и бременната си съпруга.

Военният съд гледа искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража за втория задържан за оръжейната афера - Стефан Христозов, който е бивш военен и бе арестуван след акция на служба "Сигурност” – Военна прокуратура и Военно контраразузнаване към Министерството на отбраната, със съдействието на пловдивската полиция.

От дома му са иззети 34 пистолета, 52 бойни и ловни пушки, резервни части за тях и различни видове боеприпаси от дома на оръжеен търговец от Пловдив.