Доган: Промените в кабинета са малко закъснели, но необходими
Доган: Промените в кабинета са малко закъснели, но необходими / снимка: Sofia Photo Agency

Лидерът на ДПС Ахмед Доган определи промените в кабинета като малко закъснели, но необходими. Той каза това след като парламентът одобри структурните и персоналните промени в правителството.

Това е възможното, но необходимо на този етап като промени, заяви Ахмед Доган. Можем да получим критика дали е било достатъчно, но от 17 министри да смените 5 е на границата на риска, добави лидерът на ДПС. Малко закъсняхме с промените, изглежда като че ли е било под натиск, но ние сме реален член на ЕС, нашите национални проблеми са част от европейските проблеми. Длъжни сме да бъдем адекватни на всички критики на нашите европартньори, заяви Доган.

Изискванията на Европа предполагат науката реално да навлезе в аграрния сектор, обоснова лидерът на ДПС избора на Валери Цветанов за земеделски министър. Най-голямото предизвикателство пред нас е да направим реална реформа в МВР, заяви той и изрази надежда Михаил Миков да се справи с тази задача.

Ахмед Доган коментира заявката на премиера Сергей Станишев за ляв завой в политиката. По думите му в първите три години на мандата е доминирал либералният вектор и от гледна точка на резултатното приключване на мандата вече трябва да е доминиращ социалният вектор.

Това не е завой на ляво, а всъщност преформулиране на основния приоритет на държавата, каза още той.