Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред
Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред / пресцентър, ВМРО
Предстои народните представители да гласуват промяната в пленарна зала
Вече има изградена законова основа доброволци да помагат на полицията за справяне с битовата престъпност.

Днес на редовно заседание на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание беше прието предложението за въвеждане на доброволни отряди към МВР.

От всички предложения на ВМРО само едно не бе прието, а именно възможността доброволците да задържат.

ВМРО: Промените „на парче“ в НК няма да спрат тежките престъпления в България


В началото на януари месец парламентарната група на „Обединени патриоти“ внесе проектозакон, чиято идея е да подобри сигурността в малките населени места.

По време на разискванията заместник-председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и народен представител от ВМРО Александър Сиди сподели: "Благодаря за подкрепата. Предвидили сме в Закона всичко да става под контрола на МВР. Тези доброволци няма да работят самостоятелно, едва в рамките на операция на някое ОДМВР може да им бъдат дадени правомощия, които ще бъдат описани в закона", съобщават от пресцентъра на партията.

ВМРО ще държи от 2021 г. държавата да поеме таксата за детска градина на всички деца

„Главната цел на този закон е да осигурим ред в населените места, да подпомагаме МВР. Темата е обсъждана с партньорите от ГЕРБ още когато съставихме управляващата коалиция. Така че това е част от изпълнение на управленската ни програма за борба с битовата престъпност", допълни той

Предстои народните представители да гласуват промяната в пленарна зала.