/ БГНЕС, архив
Системата на ТЕЛК-овете работи толкова, колкото й позволяват възможностите, а те очевидно не са много големи, което наложи промяна в методиката, по която ще се работи и ще се оценяват хората с увреждания. Това коментира пред БНТ Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания.

Хиляди хора с увреждания от цялата страна излязоха на протест с искане за достоен живот

Преди седмица проектът за промени в ТЕЛК предизвика гнева на хората с увреждания и правителството изтегли наредбата. Затова обсъждането й започна отново.

Здравното министерство изтегля проекта за медицинската експертиза

"След около два месеца ще имаме нов начин на организация на работата на ТЕЛК и нов инструментариум. В края на миналата седмица се проведе заседание в Министерството на здравеопазването, на която беше постигната една много висока степен на съгласие както между колегите от здравеопазването, така и национално представителните организации на и за хората с увреждания", съобщи той.

Борисов към протестиращите: Един по-добър контрол ще е от полза на всички

Работоспособността трябва да се определя за конкретен вид работа и се определя в един единствен случай, когато възниква правото на инвалидна пенсия, коментира още Минчо Коралски.