Директорът на ОДП-Плевен е подал оставка
Директорът на ОДП-Плевен е подал оставка / netinfo
Директорът на Областна дирекция „Полиция” – Плевен Бисер Иванов е подал оставка. Това обяви след съвещание в дирекцията в града министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Министър Румен Петков се срещна с ръководния състав на ОДП в Плевен заради инцидента от преди няколко вечери, в които полицаи преследваха плевенски магистрат. Тогава в медиите се появи информация, че съдията е шофирал след употреба на алкохол, отказал е проверка с дрегер и е влязъл в конфликт с униформените служители.

По-късно магистратът отрече обвиненията и изтъкна като причина за отправянето им служебен конфликт със своя колежка, на която един от патрулиращите в нощта на събота срещу неделя полицаи е племенник. В деня след инцидента в Областна дирекция „Полиция” – Плевен не е имало постъпили протоколи за подобно произшествие, но по-късно са постъпили два: един за осуетяване на полицейска проверка, и втори – за отказ за проба за алкохол.

По повод оставката на комисар Бисер Иванов вътрешният министър обяви, че „това е „мъжка постъпка, която прави чест на комисар Иванов”. За проявените принципност и отговорност при изпълнение на задълженията си тримата служители от ОДП – Плевен, участвали в проверката в неделната сутрин на 5 август, ще бъдат наградени. За временно изпълняващ длъжността директор на полицията в Плевен е назначен досегашният заместник на Бисер Иванов – Марио Тодоров.

Други новини от Плевен