Според него, акцията поставя учениците и учителите в риск
Директор на врачанско училище категорично отказа децата да получават продукти по схемите „училищно мляко” и „училищен плод” до края на мерките срещу COVID-19, предава NOVA.

„Приказки за доброто“: Ученици издадоха първата си електронна книга

Той е категоричен, че разнасянето им по домововете на учениците носи неоправдан риск, както за семействата на учениците, така и за учителите. Те трябва да обикалят домовете на децата, за да раздават пакети с по 300 грама кашкавал и 2 броя краставици.

Разпореждането за раздаването дори не дошло от  Министерство на образованието и науката, както е редно, твърди Румен Петков - директор на училище „Васил Левски” във Враца.

„Това цялото мероприятие е много странно, защото беше задействано от едно нищо и никакво писмо от Изпълнителния директор на Фонд „Земеделие”. Няма никакъв официален документ в нашите официални канали за комуникация на училищата, но така или иначе Министерство на земеделието се задейства с пълна сила, във всички училища в цялата страна, в които има деца от начален етап.

Вълна от съпричастност за семейството, останало без дом във Враца (ВИДЕО)

Това са начални, основни, средни училища, детските градини и всъщност става дума вероятно за хиляди учебни заведения, училища и детски градини, които десетки, а може би и стотици хиляди деца трябва да получат тези продукти", посочва Петков.

Училищата и до днес не са получили никакъв официален документ, твърди дитекторът на врачанското училище. Според него научават какво трябва да правят по нестандартен начин, неприлаган досега.
nova.bg