/ БГНЕС
Министър Хинков е дългогодишен член на ДСБ и се ползва с нашата подкрепа в битката му с корупционни практики, както и всеки един друг министър в настоящия кабинет, който води такива битки. Това заяви пред журналисти в парламента от името на депутатите от ДСБ Йордан Иванов. Поводът е казусът „Пирогов“.

По думите му буди недоумение как цялата политическа власт в държавата вече втори ден се занимава с директора на една болница, за когото има експертен доклад за съществени нарушения на Закона за обществените поръчки.

Видимо Костадин Ангелов от ГЕРБ се е запътил към поста на здравен министър и искаме да го предупредим, че начинът, по който го прави „най-вероятно ще доведе до скъсване на менискус“, коментира Иванов.

В ДСБ били сериозно притеснени от изказването на министър Асен Василев пред медиите в парламента вчера, че според него, „ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното нещо за този министър е да си подаде оставката,".  Т.е , по думите на Иванов, това автоматично означавало, че всеки министър сам трябва да се „сговаря с ГЕРБ и ДПС“. Василев  дължи обяснение на нашата парламентарна група трябва ли министрите да се сговарят с ГЕРБ и ДПС и, ако не получат тяхната подкрепа, да си подадат оставката, искат депутатите от ДСБ. И настояват Василев да разясни какво е искал да каже. 
Нелли Желева/БТА