Депутати от Атака нападнаха журналист, Мая Манолова прекрати скандала
Депутати от Атака нападнаха журналист, Мая Манолова прекрати скандала / Sofia Photo Agency: Юлиана Николова

Пореден скандал избухна днес между представители на „Атака" и НФСБ в парламента. Бяха извикани квестори на Народното събрание, за да въдворят ред в кулоарите, но разправията продължи.

Депутатите от ПГ на „Атака" настояваха репортерка на СКАТ да се извини от името на телевизията за това, че председателят на НФСБ Валери Симеонов е нарекъл българските граждани „лумпени". Журналистката от СКАТ заяви, че от „Атака" са комплексирани от резултата на НФСБ на изборите. Наложи се зам.-председателят на парламента Мая Манолова да се намеси и да прекрати разправията в кулоарите на Народното събрание.

След първото заседание на новия парламент също се стигна до разправия между Волен Сидеров и хората му и журналист на телевизия СКАТ.

Междувременно стана ясно, че Волен Сидеров е поискал от временния директор на СДВР Ивайло Спиридонов да "вземе необходимите мерки за предотвратяване на организирани провокации срещу "Атака", депутатите от парламентарната група, както и срещу централата на партията". Това се посочва в писмо до Спиридонов, изпратено до медиите.

Сидеров посочва в писмото, че имат информация, че тази събота и неделя "организирани и платени групи от ГЕРБ, РЗС и НФСБ ще извършват провокации и вандалски действия в центъра на София и срещу централата на "Атака". Това са "групи от наети млади мъже със съмнително криминално минало, на които е платено да създават безредици и да търсят конфликт с депутати, членове и симпатизанти на "Атака", пише лидерът на патриотичната формация.

„Настоявам да извикате тези, които дават наставления и плащат на организирани провокатори, а именно Валери Симеонов и Яне Янев, под диктовката на Бойко Борисов и да им съставите предупредителни протоколи", иска още националистът.