Ще бъде излъчен нов състав на конституционната комисия, който ще е съставен само от експерти
Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва да е член на конституционната комисия към Народното събрание. Това обяви самият той пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Аз правя крачка назад в името на Конституцията, защото промените са неотложни, ще ограничим правомощията на главния прокурор", заяви още Пеевски.

"Ще има работна група, на която да се обсъдят различните идеи, за да може по-бързо да напредваме с идеите за реформа в съдебната система, която започва с промените в Конституцията, а след това да се направят и промени в съответните закони", заяви лидерът на ДПС, Мустафа Карадайъ след среща между ГЕРБ, ПП и ДПС за промените в Конституцията.

Правосъдният министър, лидерите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС обсъждат промени в Конституцията

"Ще изберем чисто нова конституционна комисия, всички ще излъчат само тясно експерти, а лидерите на партиите и знаковите лица ще коментират процеса от тяхната гледна точка, те няма да излъчват представители, а работната група ще започне следващата седмица", това заяви Делян Пеевски.

Относно думите на министър-председателя акад. Николай Денков, че "Възраждане" проявява агресия и каква е позицията на партията Карадайъ уточни, че ДПС винаги е осъждали всякаква форма на призив за противопоставяне, агресия и омраза в обществото.

Пеевски за това кой трябва да е следващият главен прокурор: Това го решава ВСС


"От друга страна се обръщаме към всички, които се надпреварват срещу осъждането на агресията да бъдат така категорични като от тяхно име се проявява агресия към ДПС, към мюсюлманите и към другите малцинства", каза още той.

 
БГНЕС