"Ще кажа, че вярвам в колегите си, в съдебната власт и членовете на ВСС, че няма да влязат в политическия график, графика може би на Делян Пеевски и на Бойко Борисов", това коментира главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на ВСС.

ВСС продължава обсъждането на искането за отстраняване на Иван Гешев

"Искам да кажа няколко важни неща към всички българи - не само ние магистратите, членовете на ВСС, но и всеки един българин, ако сега се наведе, вече няма да може да се изправи", заяви Гешев.

Припомняме, че днес се провежда заседание на ВСС, в което ще бъде обсъдено искането за отстраняване на главния прокурор. След близо 14-часово заседание в четвъртък, Пленумът на ВСС сложи пауза на обсъждането, което приключи след полунощ.

"След като се провежда от опита ми за убийство до политически инсцениран опит за отстраняването ми, в нарушение на всякакви основни правни принципи, в нарушение на елементарна дори почтеност, спрямо главен прокурор, представете си какво означава и какви гаранции има един обикновен магистрат, пък и всеки един българин", коментира той.

"Опасността е да се върнем във времената, когато ни управляваше, в нарушение на всякакви принципи за разделение на властите, една тричленка, наречена политбюро", категоричен е Гешев.