Бих гласувал „за” свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Вярвам в българския съд и смятам, че всеки един гражданин, независимо дали е депутат или бивш премиер , има право да се защити и да аргументира своята невинност. Тук трябва да се каже, че Борисов три мандата не е разполагал с имунитет. Ако Прокуратурата работеше, ако е имало индикации за престъпление, тя отдавна е щяло да действа. Не вярвам, че Гешев е получил катарзис и истински иска да се бори с корупцията в България. Затова от ПП-ДБ искаме реформи и в

Прокуратурата, и в съда”. Това каза пред NOVA NEWS Искрен Арабаджиев , депутат от коалицията ПП-ДБ, член на Комисията по труда, социалната и демографска политика в НС.   

За делото „Барселонагейт”:

„Още в петък като разбрахме, че документите са налични в деловодството, подписах искане, което да бъде изпратено до председателя на Народното събрание. Странна ми е тази процедура, където председателят на парламента ограничава възможността народните представители да се запознаят с документи, които не са класифицирани.  Колеги, които са получили достъп, казват, че има заличени данни – имена, числа”, обясни още Арабаджиев.

Йовчев за премахването на фигурата „главен прокурор“: Може да се случат доста страшни неща

Той обясни, че са разговаряли първо с ДПС за конституционната реформа, защото те имат готов проект. От ПП-ДБ ще разговарят и с останалите политически формации.

„За да работят институциите максимално бързо трябва да започне и попълването на ВСС, инспектората към ВСС и на регулаторите. Дълбоко несъгласен съм с начина, по който досега партиите го правеха – а именно квотен принцип”, уточни депутатът.