Деца на загинали полицаи ще могат да учат в Бояна, обеща Дейвид Варод
Деца на загинали полицаи ще могат да учат в Бояна, обеща Дейвид Варод / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Деца на загинали полицаи ще могат да учат в Бояна, обеща Дейвид Варод
59823
Деца на загинали полицаи ще могат да учат в Бояна, обеща Дейвид Варод
  • Деца на загинали полицаи ще могат да учат в Бояна, обеща Дейвид Варод

Децата на загиналите служители на МВР ще имат възможност да учат и стажуват в Националния киноцентър „Бояна”. Това съобщи собственикът на филмовото студио Дейвид Варод във връзка с традиционната благотворителна кампания за набиране на средства. Общо 159 деца ще получат ваучери за закупуване на хранителни продукти и техника. Благотворителната кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения полицаи се провежда за девета поредна година.

Освен подаръци под формата на ваучери за храна и техника, за усмивките на малчуганите, по време на специалното коледно тържество, се погрижиха рапърът Бобо и актьорът Мариян Вълев. „Вие, деца, сте истински герои. Аз също се чувствам герой, бъдете шампиони в живота. Радвам се, че сте толкова усмихнати и позитивни. Аз съм актьор и веднага попивам емоционалността на хората около мен”, каза той.

На коледното тържество присъства и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.  „Ние се виждаме винаги, когато има поводи, за да можем ние да дадем малкото, но то е изключително важно, за тези деца, и да знаят, че техните бащи са дали живота си за сигурността на страната”, обърна се министърът.

Онези от децата на загиналите служители на МВР, които са навършили 18- годишна възраст, ще могат да се обучават в киноцентър „Бояна”. „Всички деца, които имат възможност и биха желали са поканени от мен да се обучават в Бояна и аз ще им предоставя работа”, заяви Дейвид Варод.

Общо 159 са децата от цялата страна, чиито бащите са загинали или пострадали заради изпълнение на служебните им задължения.