"Демократична България" ще се срещне с проф. Николай Габровски, номиниран за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС. Това обяви в парламента Атанас Атанасов от ДБ, заместник-председател на 48-ото Народно събрание. Той посочи, че официална покана не са получили, но най-вероятно утре щяло да има такава среща.

Още когато го номинираха, ние заявихме че ще направим среща с него, за да му обясним защо не можем да го подкрепим", коментира Атанасов. Като причина той изтъкна корупционните практики на правителствата на Бойко Борисов.

Петков: Няма да подкрепим правителство, в което Борисов дебне и ръководи всяко действие

"Нищо не може да ни промени мнението за подкрепа на първия мандат", заяви Атанасов в отговор на въпрос дали евентуално не биха променили мнението си и не биха подкрепили ГЕРБ-СДС, ако проф. Габровски предложи експерти.

На въпрос дали се използва темата за Шенген за политическа слава, Атанасов каза, че истинските мотиви не се съобщавали. "Проблемите са много по-сериозни и те са свързани с върховенството на закона, казано като клише, а иначе - с корупционните практики, които се явяват пробив в сигурността на ЕС като цяло", коментира депутатът.

Нинова: Въпреки спекулациите, че ГЕРБ и БСП са се разбрали, няма да подкрепим мандат

"Няма значение какво говорим ние, има значение какво констатират нашите партньори отвън", каза Атанасов в отговор на въпрос това говорене, че сме най-корумпираните в ЕС не е ли пречка пред развитието на България.
БТА