Столичен общински съвет
Столичен общински съвет / БГНЕС
Групите в СОС си казаха за какво ще се борят през следващите четири години
Новите общински съветници на София встъпиха в длъжност, а на първата си тържествена сесия ръководителите на отделните политически групи очертаха основните приоритети в бъдещата си работа.

Фандъкова след клетвата: София няма време за губене в партийни боричкания

Най-голяма е групата на ГЕРБ-СДС, която ще се ръководи от общинаря с голям стаж - Малина Едрева. Оттам са категорични – гражданите са най-ценният ресурс на София, а работата в тяхна полза ще бъде „без експерименти“. От името на групата Едрева декларира, че всички нейни членове осъзнават огромната отговорност, която носят, както и че очакват активното участие на опозицията в този мандат.

Новите общински съветници на София положиха клетва (СНИМКИ)

„Истинската работа е тук и нека градът ни да не се превръща в предварителна сцена на парламентарни избори. Полето на работа на общината е различно от това на държавата“, призова Едрева.

Столичен общински съвет
БГНЕС

Втори по брой съветници са „БСП за България“, откъдето посъветваха новоизбраният столичен кмет Йорданка Фандъкова „веднага да започне да изпълнява предизборните си обещания“. Председателят ѝ Калоян Паргов обяви, че левицата вероятно ще бъде единствената опозиция, предлагаща решения на база на предизборната си платформа. От БСП изразиха и известно разочарование от факта, че днес не им е бил представен новият екип на кмета Фандъкова.

Столичен общински съвет
БГНЕС

Калоян Паргов: ИБ на БСП даде много добра оценка за резултата от вота в София

„София не заслужава още от същото. София не заслужава опасен въздух, недостъпна среда и ремонти на ремонтите. София може много повече“, заяви новоизлюпеният общинар Методи Лалов, бивш съдия. Лалов се закани и на Паметника на Съветската армия - общинарите на "Демократична България" (ДБ) щели да го махат от Княжеската градина.

Столичен общински съвет
БГНЕС

Напънът им бил, за да "върнат достойнството" на една от знаковите градини на столицата, а в залата беше и подсъдимият общинар Трайчо Трайков, който пък стана кмет именно на район "Средец", в който попада паркът и още с избирането си обеща да маха монумента.

"Демократична България": Голямата промяна не се случи

От ВМРО ще обърнат най-голямо внимание на сигурността и ще работят за подобряване на видеонаблюдението в София. Приоритет за общинските им съветници ще са още транспорт, газификацията, електрификацията, благоустройството на кварталите, както и развитието на северните столични райони.

Сидеров става общински съветник, не успя да се сбогува с парламента

За „Атака“ един от най-важните приоритети се оказва желанието да бъде „сложен край на непрозрачността“ при ремонтите и строителството, за да бъде всичко „осветено“. Според Волен Сидеров партията му има доста полезни предложения, на които трябва да се даде възможността да бъдат чути. Сидеров бе категоричен, че ще продължи да се бори за прекратяването на гейпарада в София.

"Надявам се този състав да сложи край на тази вакханалия", каза Сидеров, който сам себе си нарече "дебютант" и дори забрави споровете с ВМРО, като изрази желание общинарите на Каракачанов да го подкрепят в този конкретен случай. Сидеров припомни на всички, че са смъртни, да управляват с разум и завърши поздрава си с пожелание Богородица да закриля СОС.

Столичен общински съвет
БГНЕС

ВМРО – София застана зад Йорданка Фандъкова

Независимият общински съвет Борис Бонев пък обяви желанието си да работи за постигане на по-голяма прозрачност при вземането на управленските решения, повече експертност при справянето с конкретните проблеми на столицата, както и за по-активното участие на гражданите.