Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
Областният комитет на ВМРО – Българско национално движение в София е взел решение за подкрепа на Йорданка Фандъкова на балотажа за кмет на столицата, който ще се проведе на 3 ноември.

Окончателно: Под 9% разлика между Фандъкова и Манолова в битката за София

„Подобряване на сигурността в града, благоустройство на кварталите и развиване на северните райони са част от ключовите моменти от програмата на ВМРО, които Фандъкова и екипът ѝ се ангажират да развиват в следващия мандат“, посочват от партията. От ВМРО информират още, че са провели срещи с нея, на които е постигнато съгласие за съвместна работа в следващия мандат на Столичния общински съвет по различни теми, сред които подобряване на сигурността в града, благоустройство на кварталите и развиване на северните райони.

ГЕРБ и БСП в схватка: Местният вот превзе и парламентарната трибуна

Позицията на ВМРО – София е, че в следващите четири години усилията на кмета на общината и Общинския съвет трябва да се насочат по тези теми. Логично е ангажиментите да бъдат потвърдени преди балотажа, каквато е била и позицията на представителите на ГЕРБ.

Кой колко съветници ще има в новия СОС?

Председателят на областния комитет на ВМРО в София Владимир Митов потвърждава, че с екипа на Йорданка Фандъкова е постигнато съгласие по водещи за ВМРО теми, което е добра основа за споразумение, след като Фандъкова бъде избрана за кмет. Общинският съветник от ВМРО и член на Националния изпълнителен комитет на Организацията Карлос Контрера смята, че подкрепата за Йорданка Фандъкова е логична.

Балотажи в 19 областни града: Къде ще е най-тежката битка?

Според него с другия кандидат на балотажа в София – Мая Манолова, няма как да се постигне никакво съгласие. Тя обещава всичко на всички, подчерта Контрера. Също така няма как ВМРО да работи в Общинския съвет с групата на Мая Манолова – съветниците от БСП. Карлос Контрера е категоричен, че на балотажа ще подкрепи кандидата Йорданка Фандъкова.