Даниела Дариткова
Даниела Дариткова / БГНЕС
Председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви, че управляващите нямат никакви притеснения за вота на недоверие, внесен от левицата. Тя се обърна задочно към червените, като ги призова, ако наистина са загрижени за корупцията, да погледнат първо себе си.

"Нямаме никакви притеснения по отношение на внесения вот на недоверие от БСП. Неотдавна имаше вот по същата тема. И тогава аргументите им бяха несъстоятелни и затова този вот бе загубен от тях", коментира Дариткова.

БСП внесе вота на недоверие, отказва разговори с Борисов

"Дори ЕК потвърди успехите на България за справяне с корупцията и затова мониторингът върху съдебната ни система отпадна. Искам да опровергая и една от малкото активности на бореца против корупцията Елена Йончева. Тя твърди, че е инициирала дебат в комисията по правосъдие и вътрешен ред на тема състоянието на върховенството на закона. Това не е истина, няма такъв дебат", продължи тя.

Дариткова посочи, че от ГЕРБ очакват национално отговорните и разумни партии и политици да подкрепят правителството и усилията на управляващите да изведат България в успешна посока в условията на справяне със здравна, социална и икономическа криза. 

Марешки: Ако излязат още СРС-та, ПГ на БСП ще олекне до 30 човека

"Ако БСП са наистина са загрижени за проблемите на корупцията, да погледнат себе си и да започнат промяната от собствените си редици", заключи шефката на депутатите от ГЕРБ.