/ БГНЕС
Червените пък попитаха защо Майбахът му се движи с "лампички"
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки предрече, че ще излязат още СРС-та за разговори на депутати от ПГ на БСП с Васил Божков, броят им още ще намалява. Може и те да станат независими народни представители, допусна зам.-председателят на на парламента.

Той направи паралел със събитията от вчера, при които бяха изнесени разговорите на Александър Паунов с Божков, а часове след това депутатът напусна парламентарната група на червените.

СРС-та разкриват как Божков заговорничи със соцдепутат и журналист (АУДИО)

"В заключение, във връзка със събитията с Божков и БСП - силно сме притеснени и ще помолим ръководството да осигури повече място за независими депутати отзад, защото, ако излязат още СРС-та, съм притеснен, че ПГ на БСП може да олекне до към 30 човека", каза в декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Воля".

Марешки подчерта, че протестиращите в последните дни не искат на власт нито ГЕРБ, нито БСП.

"Вие в кой свят живеете, вижте какво пише на протести - не харесваме ГЕРБ, но не искаме и БСП. Не следите ли какво искат нормалните протестиращи? Казват - искаме оставка на правителството, но и на Радев. Кой струпа барута? Голяма част от барута сте го струпали и вие", отсече Марешки.

Отговорът от БСП не закъсня и Таско Ерменков прехвърли обвинението към управляващите.

Александър Паунов потвърди за разговора си с Божков, напуска групата на БСП

"СРС-тата касаят не толкова БСП, а правителството и министъра на финансите. Те са общували с Божков, СРС-тата ще са за тях. На тях им намерете място в някой подходящ затвор", скочи червеният депутат.

Антон Кутев пък се поинтересува вярно ли, че Майбахът на Марешки се движи с лампички на Народното събрание и попита кой му го е позволил.

В отговор Цвета Караянчева посочи, че лампичките не са на Народното събрание и припомни, че Веселин Марешки е зам.-председател на парламента.