/ БГНЕС
Лидерът на Комунистическата партия е от тъй наречения кръг "Анел"
Соцлидерката Корнелия Нинова изгони Александър Паунов от парламентарната група.

"Никой няма право да употребява БСП за свои лични или корпоративни интереси. Събрахме се и разговаряхме с Александър Паунов, той потвърди разговора и още днес подава заявление за напускане на ПГ на БСП след нашия разговор", заяви  Нинова.

СРС-та разкриват как Божков заговорничи със соцдепутат и журналист (АУДИО)

"Надяваме се така да се подхожда и за кореспонденцията на Божков с Борисов и Горанов", поиска Нинова.

"Случилото се днес е опит да се дискредитират протестите и да се представят като платени. Ние смятаме, че те са справедливи. Подкрепяме тези хора и ще продължаваме да ги подкрепяме", каза Нинова. Тя потвърди, че и социалистите искат оставката на главния прокурор.

Паунов обаче няма да напусне парламента, к
азал й, че ще остане независим депутат.

Кой е Александър Паунов от записа на Божков?

Александър Паунов, който бе осветен от прокуратурата в записи на уговорки с обвиняемия Васил Божков, е от групата на БСП в парламента. Той е народен представител в 39-о, 40-о и 41-то Народно събрание, както и коалиционен партньор на левицата в качеството си на председател на Комунистическата партия в България.

През 2013 година той е втори в кандидат-депутатската листа на БСП в София област, водена от Корнелия Нинова.

Известен е и като част от т.нар. кръг “Анел” - политици, общественици и културтрегери, които се събират в едноименния петзвезден софийски хотел. Именно там председателят на БСП Корнелия Нинова събра представители на леви формации, с които да обсъждат евентуални общи действия.


През последните месеци в пленарната зала се изяви като най-върлия противник на носенето на маски.
БГНЕС