Дарителска кампания за дом-паметника на Бузлуджа обеща Станишев
Дарителска кампания за дом-паметника на Бузлуджа обеща Станишев / Снимка: Областна администрация-Стара Загора
Дарителска кампания за дом-паметника на Бузлуджа обеща Станишев
44976
Дарителска кампания за дом-паметника на Бузлуджа обеща Станишев
  • Дарителска кампания за дом-паметника на Бузлуджа обеща Станишев

Национална дарителска кампания за консервация и съхраняване на дом-паметника на връх Бузлуджа ще стартират от БСП. Това може да стане само след решение на Министерския съвет за прехвърляне на собствеността, припомни в Стара Загора лидерът на партията Сергей Станишев. В момента стопанин на чинията е държавата и в частност областната управа в Стара Загора.

Лидерът на социалистите Сергей Станишев беше категоричен, че кампанията за събиране на средства ще стартира само при едно условие: „Ако Министерският съвет вземе такова решение, нека го видим, защото всяка приказка на сегашните управляващи съм свикнал да вземам с едно наум".

По повод отправените критики от премиера Борисов, че социалистите не полагат достатъчно грижи за паметника на Бузлуджа, Станишев отговори така: "Искам да му припомня едно нещо - аз за държавната собственост съм се грижил много по-добре от него. Искам, когато той си тръгва като министър-председател, да остави 8,2 милиарда лева фискален резерв, както му оставих аз. Да остави държавния дълг на 15% от брутния вътрешен продукт, а не да ни остави дълг от 20-25% с няколко милиарда задлъжняване на всички българи".

По-рано областният управител на Стара Загора Йордан Николов също коментира темата за собствеността на дом-паметника и обеща, че „денят, в който подпишат документа, сигурно ще почерпи".

По данни на областния управител четирима са кандидатите да станат собственици на чинията.

Други новини от Стара Загора