Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / Людмил Кърджилов, darikradio.bg
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че липсата на президентски указ тази седмица за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР се дължи на технически проблем, а не на търсенето на политическа конфронтация. Това заяви в Пловдив Цветанов, цитиран от партийния пресцентър. В сряда правителството предложи на Румен Радев да подпише указ за освобождаването на Маринов, за бъде назначен той за министър на вътрешните работи. Липсата на президентски указ спъна по-рано тази седмица персоналните промени в кабинета "Борисов 3" - освобождаването на тримата подали оставка министри и назначаването на техни наследници на постовете.

"Срокът беше доста кратък, а президентът имаше пътуване в чужбина и вероятно това не му е позволило да подпише документа. Вярвам, че всичко е въпрос на време и в сряда ще можем да гласуваме новите министри в Народното събрание", коментира пред журналисти Цветанов.

Президентът за Младен Маринов: Няма как да подпиша указ, когато не е спазен законът
 
„Кой ще е новият кандидат за министър на транспорта предстои да обсъдим с коалиционните си партньори на политически съвет в понеделник. Важно е да чуем тяхното мнение. Не е коректно да коментирам каквото и да е предварително“, уточни Цветанов. Той все пак сподели, че новият кандидат трябва да има добра професионална биография и експертен потенциал и че в момента се обсъждат едно-две конкретни имена за кандидати.

Липса на президентски указ отложи промените в кабинета, предложен за министър се отказа (ОБЗОР)
 
Цветанов подчерта, че в момента има излишък от 2,5 млрд. лв., непрекъснато се разкриват нови работни места и че от 2019 г. ще има увеличение с 10% на възнагражденията на работещите в бюджетния сектор. „Всички тези факти показват, че правителството е стабилно и се движим в правилната посока“, категоричен бе той.

Караянчева: Няма проблем в комуникацията между институциите

В Пловдив зам.-председателят на ГЕРБ се срещна с актива на партията в града и областта. Стана ясно, че досегашният областен координатор на структурата Розалин Петков се оттегля от поста, заради натовареността му като зам-кмет на Пловдив, а на неговото място в партията заема кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. 
БТА