Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов / БГНЕС
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов се извини за някои лични нападки, отправени към президента. Цветанов направи уговорката, че се извинява от името на ПГ на ГЕРБ по време на дебатите по финалния доклад за работата на Временната комисия за проучване на процедурата за нов боен самолет.
 
Грозни скандали и обвинения в корупция към президента проехтяха в парламента

Не трябва да допускаме от парламентарната трибуна да се говори за лични теми, свързани с личния живот на президента“, заяви той. Във връзка с дебата за доклада на Временната комисия за изтребителите Цветан Цветанов коментира: „Когато се взимат важните политически решения трябва да бъдем истински и надежден партньор на НАТО. Оборудването трябва да отговаря на стандартите на НАТО“.
 
БСП: Скандал с "Грипен"-ите няма, има сценарий за омаскаряване на президента

„Убеден съм, че правилните решения ще вземем ние, народните представители, след всичко, което свършиха колегите в комисията“, посочи той.
 
„Молбата ми е - нека да бъдем принципни, да не провокираме напрежението, което създава лош имидж на Народното събрание, призвани сме да защитаваме обществения интерес“, се обърна той към БСП.

Борисов: Съмнявам се, че "Грипен" са най-добрите изтребители

С грозни скандали и намеци за корупция към държавния глава започнаха работа депутатите. Те обсъждаха доклада на временната комисия "Грипен", която трябваше да проверява процедурата по избор на нов боен самолет за нуждите на българската армия. От ГЕРБ намекнаха за милиони подкуп за президента Румен Радев, а от БСП заявиха, че управляващите водят война с държавния глава.