Цветанов разкри жертва на сексуална експлоатация
Цветанов разкри жертва на сексуална експлоатация / снимка: Dariknews.bg
Цветанов разкри жертва на сексуална експлоатация
59662
Цветанов разкри жертва на сексуална експлоатация
  • Цветанов разкри жертва на сексуална експлоатация

За млада българка, станала жертва на трафик и превърната в сексуална робиня в чужбина разказа вътрешният министър Цветан Цветанов. За 8 години като проститутка в Холандия жената е докарала на сводника си 4 милиона евро печалба.

Цветанов разказа, че жертвата е била измамена, за да участва в престъпната дейност, след това върху нея е било упражнявано насилие. "Това е едно младо момиче, което мечтае за хубав живот. Тя е била подмамена да тръгне за един по-хубав свят, но се оказва след 8 години се оказва, че има разбит живот", каза още вътрешният министър. Той допълни, че сводникът е осъден на 4 години затвор, а в България се води дело срещу него за пране на пари.

Цветан Цветанов откри в Благоевград форум, посветен на борбата с трафика на хора. Домакин на проявата е кметът Атанас Камбитов. Двамата участваха и в изнесено заседание на Националната комисия за борба с трафика на хора, в което участват заместник-министърът на външните работи Димитър Цанчев, заместник-министърът на правосъдието Даниела Машева и председателят на Държавна агенция за закрила на детето Калин Каменов.