Цветан Цветанов на форума на Жени-ГЕРБ във Вършец
Цветан Цветанов на форума на Жени-ГЕРБ във Вършец / пресцентър, ГЕРБ
Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 140 жени от цялата страна в рамките на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ във Вършец, съобщиха от пресцентъра на партията. Организатори на събитието са Жени ГЕРБ и Фондация "Конрад Аденауер".

Според Цветанов заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики, смята той.

"Много е лесно да се държиш безотговорно и да разделяш. Когато един политик не може да предложи алтернатива, залита в полето на личните нападки. Да правиш внушения е много елементарен подход. Отговорният политик си служи с факти", е обяснил Цветанов и е добавил, че днес никой не говори за икономическия растеж, за кохезионната политика, за увеличението на заплатите, а това са истински важните теми. "Дебатът ще се върне в правилната плоскост, когато спрем да отговаряме на нападките", е допълнил зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Радев: Винаги търся сътрудничество в името на България

о време на КСНС Румен Радев не успя да даде разумно обяснение защо назначеният от него служебен кабинет побърза да завърши процедурата по избор на нови бойни самолети. Попитах и защо е допуснал служебното правителство да подпише толкова неизгодни за нас дългосрочни договори в сферата на отбраната, а той прехвърли отговорността на тогавашния министър. Този министър сега е негов съветник", е посочил Цветан Цветанов. Той е коментирал, че в становището, с което КСНС е трябвало да излезе след края на заседанието, никъде не е фигурирала позицията на страните-членки на ЕС за химическите атаки в Сирия, Резолюцията на ООН от 2013 г., позицията на Могерини за тези атаки, позицията на НАТО, която гласеше, че информацията на САЩ, Великобритания и Франция е напълно достатъчна, за да се направи прецизно унищожаване на точки, в които се изработват химически оръжия. "В това становище по-скоро имаше припокриване с позицията на Русия", е добавил Цветанов.

Цветан Цветанов на форума на Жени-ГЕРБ във Вършец
пресцентър, ГЕРБ

Радев след КСНС: Времето за декларации изтече – дела трябват

По думите му БСП е изкривила дебата по много теми, като за пореден път от партията са се заиграли със страховете на хората. "Примерите са много - провалът на европредседателството, рухналата ограда по границата с Турция, отделянето на Кърджали от България, злоупотребите в санирането и Истанбулската конвенция. До 15 декември БСП са организирали редица кръгли маси и са правили парламентарни питания в желанието си да натиснат властта по-бързо да ратифицира Конвенцията. След това усетиха накъде духа вятърът и промениха позицията си. Това е БСП. Този техен подход ще продължи и занапред", е анализирал председателят на ПГ на ГЕРБ.


Радев: Крайно време е да включим прожекторите!

"Когато отсъстваш от дебатите от важните теми и нямаш алтернативни решения, стигаш до крайности като тази да употребиш хората с увреждания. След измисления скандал на БСП някой разбра ли, че от седмици вече има свикани работни групи, които търсят легитимни източници за допълнително финансиране за децата с увреждания. Някой разбра ли, че в бюджета за 2017 г. за първи път бяха отделени 162 млн. лв. за децата с увреждания, а този за 2018 г. средствата са с 82 млн. лв. повече?", е попитал Цветанов.

Цветан Цветанов на форума на Жени-ГЕРБ във Вършец
пресцентър, ГЕРБ

Според него през септември и октомври миналата година всички хора са асоциирали председателството само с ремонта на НДК. "Днес няма делегация, която да си е тръгнала от София и да не е била възхитена", е добавил Цветан Цветанов. Той е казал още, че най-голямата отговорност в днешно време пред политическата класа е да отстоява и да допринася за евроатлантическата ориентация на България. "Ние сме избрали нашия път. Ние сме част от ЕС и НАТО, а няма по-голяма гаранция за сигурността ни от това", е допълнил зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов: Най-хубаво е да си президент в България

"Икономическият растеж и рекордният БВП ни дава възможност да отделяме повече средства за различните сфери - отбрана, образование, пътна инфраструктура и др. Това е нашата философия, това е философията на десните системни партии - да се харчи толкова, колко си изкарал. Всеки друг подход носи рискове от кризи", е подчертал Цветанов и е допълнил, че е изключително радостен, че в момента се работи активно по реализирането на ключовите за региона АМ "Хемус" и пътят Ботевград-Видин.