Цветанов нарушава закона, смята Никола Филчев
Цветанов нарушава закона, смята Никола Филчев / Sofia Photo Agency

Бившият главен прокурор Никола Филчев обвини вътрешния министър Цветан Цветанов, че нарушава закона. Според него Цветанов е преуморен и раздава обвинения от телевизионния екран без това да му е работа. Филчев каза в интервю пред Дарик, че ако организираната престъпност напада Цветанов от 1 година, то той е жертва на същата тази организирана престъпност вече повече от 30 години.

Повод за коментара стана изявлението на Цветанов от по-рано през деня, че Филчев е заподозрян за две убийства през 2000 и 2002 г. - на прокурора Николай Колев и ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Ето какво още каза Никола Филчев за Цветан Цветанов: "Той играе ролята на обвинител и вместо да събира доказателства, ходи по телевизиите и повдига обвинения. Нямам думи, това не подлежи на коментар. В цивилизована държава не се прави така. Че даже понякога и раздава присъди. Борбата с престъпността трябва да се води със законни средства. А това, което е подхванал, минава границата. Да не говорим, че ако той се бори с престъпността една година, аз го правя 37 години. Защото да си главен прокурор е повече, отколкото да си министър на вътрешните работи. И излиза Цветанов, който е едно много добро момче, възпитано момче, аз го помня - един слънчев човек, стоеше на три метра зад генерал Борисов. Разбира се, той на съвещания не е участвал, идваше - такава му беше ролята, също достойна, не беше началник".

Цялото интервю с Никола Филчев четете ТУК