Цецка Цачева: Няма да ограничавам достъпа на журналисти в НС
Цецка Цачева: Няма да ограничавам достъпа на журналисти в НС / снимка: Sofia Photo Agency - Надя Коцева

"Докато аз съм председател на Народното събрание, няма да има заграждения, няма да има ограничения в достъпа на журналисти до народните представители". Това каза в първото си интервю за Дарик новоизбраният председател на парламента Цецка Цачева и уточни:

„Свободата на медиите ще се простира дотам и дотолкова, доколкото няма да пречи на задълженията ни като народни представители. Добрият тон ще бъде приоритет помежду ни".

Новоизбраният председател на парламента каза още в предаването „Денят" по Дарик, че не одобрява парламентарното номадство - прескачането на народни избраници от парламентарна група в парламентарна група, и че тази практика трябва да бъде прекратена. На въпрос как смята това нещо да бъде овладяно в 41-то НС, Цачева заяви:

„Мисля, че това е предмет на обсъждане и регламентация в новия правилник на парламента, който предстои да бъде изработен. Нашите участници във временната комисия по изработването на правилника са получили указания от председателя на ГЕРБ да бъдат предвидени механизми, които да не позволяват подобно прескачане от една партия в друга. Аз мисля, че колегите от временната комисия биха предвидили подобен механизъм, а доколко той ще сработи ефективно, предстои да видим занапред".