/ БГНЕС
Филип Попов
96160
Филип Попов
  • Филип Попов
След като вчера поиска изслушване на председателя на ДАНС, днес Левицата настоя да чуе и главния прокурор и вътрешния министър по казуса с кмета на град Септември Марин Рачев и намерените в шкафчето му справки на ДАНС.
 
БСП иска да бъде изслушан шефът на ДАНС

Недоумение буди как кметът на община с около 2500 жители има 250 хил. лв. да си плати гаранцията, обяви от името на ПГ на "БСП за България" Филип Попов.
 
От парламентарната трибуна социалистът попита и каква е ролята, участието на Даниела Малешкова, която е била заместник на Рачев до април 2017 г.,сега депутат от ГЕРБ, в сделките, след като кметът й е вменил да подписва платежни нареждания, ордери, отчети за изпълнението на бюджета.

Отстраниха от длъжност кмета на Септември
 
Корупцията се превръща в емблема на сегашното управление. Думата "управление" се покрива с корупция, с подмяна на процедури и облага, констатират от БСП.
 
"Рачевгейт" или поредният "гейт" под крилото на ГЕРБ - днес в много български общини има по един самозабравил се овластен, който раздава обществени поръчки на свои хора, който изнудва и заплашва, прочете Попов.

Арнаудова: Кметът на Септември сключвал сделки с фирми, негова собственост
 
След тефтерчето на Златанов, отново е намерено тефтерче - у кмет на ГЕРБ, в което има разчети за фирми, свързани с кмета на Септември, чрез които вероятно общината е източвана, описват се фирмите, сумите на обществени поръчки, печалби, изброи депутатът. Остава въпросът какво още е намерено в прословутото нощно шкафче на следствения кмет, попита Филип Попов от парламентарната трибуна.