Славчо Велков
Славчо Велков / БГНЕС, архив
Депутати от парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност искат изслушване на председателя на ДАНС Димитър Георгиев за намерените документи в нощното шкафче на кмета на Септември Марин Рачев. Това каза Славчо Велков от "БСП за България", член на комисията за спецслужбите, по време на дебатите по промените в Закона за защита на класифицираната информация.
 
Отстраниха от длъжност кмета на Септември

При специализирана акция в нощното шкафче на кмета на Септември Марин Рачев бяха намерени справки от ДАНС, в които се съдържа информация за проведени действия по направление купуване на гласове на местните избори през 2015 г.

Арнаудова: Кметът на Септември сключвал сделки със свои фирми

Марин Рачев е обвинен за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки. Специализираният наказателен съд го отстрани временно от длъжност.

Пуснаха кмета на Септември от ареста срещу гаранция от 250 000 лв.

Славчо Велков коментира, че кметът на Септември очевидно е почитател на литературата и това се е превърнало в настолно четиво. Затова внасяме искане до председателя на комисията за спецслужбите за изслушване на председателя на ДАНС как такъв материал, който представлява такава информация и би трябвало да се съхранява в духа и изискванията на закона, се озовава в нощното шкафче на кмет, каза Велков. Той попита и дали тази информация е предназначена само за този кмет или за всички останали в областта.