Брат и сестра убиха досаден обожател на момичето
Брат и сестра убиха досаден обожател на момичето / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Брат и сестра, на 24 г. и на 21 г., са убили 46-годишен мъж от Дупница, защото притеснявал момичето, с което е имал интимна връзка преди година. Това разкри екип от служители на Районното управление на полицията в Дупница, криминалисти от Областната дирекция на МВР в Кюстендил и разследващи полицаи.

Полицаите открили овъглен труп в опожарен автомобил "Фолксваген Голф". Преди това жертвата е била убита с изстрел в дясното слепоочие.

Мъжът имал среща с брата и сестрата, с които се познавал. Докато пътували в колата, в района на землището на с. Палатово, той бил застрелян с преработен газов пистолет. След това извършителите изхвърлили оръжието, качили тялото в автомобила и в землището на с. Грамаде - на черен път, опожарили "Голф"-а.

За по-малко от една нощ работещите по случая служители разпитали множество свидетели, провели редица процесуално-следствени действия, открили оръжието, с което било извършено престъплението.

Убийците са задържани с полицейска заповед за 24 ч. Предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Тялото на жертвата е закарано за аутопсия в кюстендилската болница.