Борисов: Военнослужещите ни са изключително подготвени
Борисов: Военнослужещите ни са изключително подготвени / БГНЕС, архив

"България е лоялен член на НАТО и Европейския съюз, доказали сме своята евроатлантическа ориентация".

Това е заявил премиерът Бойко Борисов при разговора си със заместник-председателя на Военния комитет на НАТО генерал-лейтенант Марк Шислер в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов: Военните ни кораби са в топ 3 в ЕС /СНИМКИ/

Марк Шислер е на тридневно официално посещение в България по покана на началника на отбраната генерал Константин Попов.

"На българска територия непрекъснато се провеждат тренировки, учения и подготовка, участвахме в наблюденията на учения на българските и американски сухопътни сили, на нашата и тяхната авиация, високо се цени приносът на българските военнослужещи в мисии и операции на НАТО", е посочил Борисов.

Борисов се похвали с най-бързото връщане на бежанци в ЕС

Министър-председателят е отчел, че правителството полага всички усилия за модернизирането на българската армия и е дал за пример военното летище Безмер, където наскоро беше открита най-модерната самолетна писта в България. Борисов е припомнил и взетото от Министерския съвет решение целево да бъдат отпуснати 3 млн. лева от бюджета за изграждане на нови казарми на 68-а бригада "Специални сили", както и предложените от правителството и одобрени от парламента дългосрочни проекти за модернизиране на армията.

"Военнослужещите ни са изключително подготвени. Всекидневно полагаме огромни усилия за справяне с мигрантския поток, благодарение на огромния труд на нашите полицаи, жандармеристи, военни и военноморски", е казал още Бойко Борисов.

"България продължава да води балансирана политика, да поддържаме контакти на различните нива с нашите съседи и въпреки техните проблеми, успяваме да запазим това относително спокойствие по границите си", е подчертал Бойко Борисов.

"България действително е лоялен член на НАТО. Ние дълбоко ценим приноса на вашата държава и важността й в Алианса е от значение, както и усилията на премиера Борисов", коментира заместник-председателят на Военния комитет на НАТО генерал-лейтенант Марк Шислер.