Борисов съобщи за акция срещу източване на пари, чакаме похвали от Брюксел
Борисов съобщи за акция срещу източване на пари, чакаме похвали от Брюксел / снимка: DarikNews.bg

В момента тече полицейска операция срещу източване на средства, за която ще получим адмирации от Брюксел, съобщи в Шумен премиерът Бойко Борисов и коментира, че схемата за кражби била уникална и в Европа ще бъдат учудени от начините, които някои българи са измислили да крадат пари.

Папки с документи са били иззети от Областната служба "Земеделие" във Враца, научи Дарик. Акцията не е официално потвърдена, не се знае и какво съдържат документите и дали се касае за злоупотреби със земеделска земя.

Аз съм сигурен, че в Брюксел ще кажат: тези, които измислят подобно нещо, нямаме шанс да ги хванем, каза премиерът и допълни "Добре, че ние ги хванахме".

На този етап не трябва да теглим заем от МВФ, обяви Бойко Борисов по повод изказване на лидера на ДСБ Иван Костов, че идеята за заем от МВФ се приема от управляващите. Премиерът допълни, че България и в момента има подписани споразумения с Европейската инвестиционна банка и няма проблем да подпише споразумение за заем и със Световната банка.

Премиерът направи първа копка по проект за рехабилитация на центъра на Шумен и прие първия етап от проекта за подмяна на ВиК-мрежата в града по проект по ИСПА. Бойко Борисов връчи на кмета на Шумен Красимир Костов акт 16 за завършения етап на проекта. Държавата ще финансира до 20 млн. лв. за завършване на пречиствателната станция за отпадни води, която е част от проекта по ИСПА в Шумен, каза премиерът пред гражданите, които се бяха събрали за първата копка в центъра на Шумен.

Заедно с Бойко Борисов в града пристигнаха министрите на отбраната Аню Ангелов, на околната среда и водите Нона Караджова, на земеделието и храните Мирослав Найденов.